درمان ریزش مو با سلول درمانی: دانشمندان همچنین در حال کار بر روی راه هایی برای توسعه سلول های بنیادی از سلول های دیگر با استفاده از تکنیک های “برنامه ریزی مجدد” ژنتیکی هستند. به این سلول ها سلول های بنیادی پرتوان القایی گفته می شود .
بدن افراد در طول زندگی حاوی سلول های بنیادی است. بدن میتواند از این سلولهای بنیادی هر زمان که نیاز داشته باشد استفاده کند. سلولهای بنیادی بالغ که سلولهای بنیادی بافتی یا سوماتیک نیز نامیده میشوند، از زمان رشد جنین در سرتاسر بدن وجود دارند. سلولها در حالت غیر اختصاصی هستند آنها در این حالت باقی می مانند تا زمانی که بدن برای یک هدف خاص به آنها نیاز داشته باشد، مثلاً به عنوان سلول های پوست یا ماهیچه. به این معنی است که بدن به طور مداوم بافت های خود را تجدید می کند. در برخی از قسمتهای بدن، مانند روده و مغز استخوان، سلولهای بنیادی به طور منظم تقسیم میشوند تا بافتهای جدید را برای نگهداری و بازسازی تولید کنند. سلولهای بنیادی در انواع مختلف بافت ها وجود دارند. دانشمندان سلول های بنیادی را در بافت هایی که یافته اند، شامل :
- مغز استخوان
- خون و رگ های خونی
- ماهیچه های اسکلتی
- پوست
- کبد
بافت سلول های بنیادی
با این حال، یافتن سلول های بنیادی ممکن است دشوار باشد. آنها می توانند سال ها غیرقابل تقسیم و غیر اختصاصی بمانند تا زمانی که بدن آنها را برای ترمیم یا رشد بافت جدید احضار کند. سلول های بنیادی بالغ می توانند به طور نامحدود تقسیم یا خود تجدید شوند. این بدان معنی است که آنها می توانند انواع سلول های مختلف را از اندام مبدأ تولید کنند یا به طور کامل بافت را بازسازی کنند. این ویژگی اساس بهبود زخم پوستی است، یا اینکه چگونه اندامی مانند کبد، به عنوان مثال، می تواند خود را پس از آسیب ترمیم کند. در گذشته، دانشمندان بر این باور بودند که سلولهای بنیادی بالغ تنها بر اساس بافت منشأ خود میتوانند تمایز پیدا کنند. با این حال، اکنون برخی شواهد نشان می دهد که آنها می توانند برای تبدیل شدن به انواع سلول های دیگر نیز تمایز پیدا کنند.
سلول های بنیادی جنینی
سلول های بنیادی جنینی از همان مراحل اولیه بارداری، پس از بارور شدن تخمک توسط اسپرم، جنین تشکیل می شود. حدود 3 تا 5 روز پس از بارور شدن تخمک توسط اسپرم، جنین به شکل بلاستوسیست یا گلوله سلولی به خود می گیرد. بلاستوسیست حاوی سلول های بنیادی است و بعداً در رحم لانه گزینی می کند . سلول های بنیادی جنینی از یک بلاستوسیست 4 تا 5 روزه می آیند . بلاستوسیست از دو بخش تشکیل شده است:
- یک توده سلولی بیرونی که بخشی از جفت می شود.
- یک توده سلولی درونی که به بدن انسان تبدیل می شود.
توده سلولی داخلی جایی است که سلول های بنیادی جنینی یافت می شوند. دانشمندان این سلولها را سلولهای همه توان یا تمام توان مینامند. اصطلاح تمام توان به این واقعیت اشاره دارد که آنها پتانسیل کامل برای تبدیل شدن به هر سلولی در بدن را دارند. با تحریک صحیح، سلولها میتوانند به سلولهای خونی، سلولهای پوست ومو و تمام انواع سلولهای دیگر مورد نیاز بدن تبدیل شوند. در این مرحله، سلولهای بنیادی شروع به تمایز میکنند. سلولهای بنیادی جنینی نسبت به بالغ میتوانند به انواع سلولهای بیشتری تمایز یابند.درمان ریزش مو با سلول درمانی
سلولهای بنیادی مزانشیمی (MSCs)
این سلول ها از بافت همبند یا استرومایی میآیند که اندامهای بدن و سایر بافتها را احاطه کرده است. دانشمندان از MSCها برای ایجاد بافتهای جدید بدن مانند استخوان، غضروف و سلولهای چربی استفاده کردهاند. آنها ممکن است روزی در درمان طیف وسیعی از مشکلات سلامتی نقش داشته باشند.
سلولهای بنیادی پرتوان القایی (iPS)
دانشمندان این سلولها را در آزمایشگاه با استفاده از سلولهای پوست و سایر سلولهای خاص بافت ایجاد میکنند. این سلولها مانند سلولهای بنیادی جنینی رفتار میکنند، بنابراین میتوانند برای توسعه طیف وسیعی از درمانها مفید باشند. با این حال، تحقیقات و توسعه بیشتری لازم است. برای رشد سلولهای بنیادی، دانشمندان ابتدا نمونههایی را از بافت بالغ یا یک جنین استخراج میکنند. سپس این سلول ها را در یک محیط کشت کنترل شده قرار می دهند که در آنجا تقسیم و تکثیر می شوند اما بیشتر تخصصی نمی شوند. سلولهای بنیادی که در یک کشت کنترلشده در حال تقسیم و تکثیر هستند، رده سلولهای بنیادی نامیده میشوند.